Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας..
, η παρουσίαση του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων & Μετανάστευσης (Κ.Ο.ΔΙ.Σ.ΜΕ.), από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων, Ταξίαρχο Αλέξανδρο Σούκουλη.Στην παρουσίαση του Κέντρου παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο Βοηθός του Γενικού Επιθεωρητή του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ιωακείμ Τσουκνάδης.
Το Κ.Ο.ΔΙ.Σ.ΜΕ. ανήκει στη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και κατέχει κομβικό ρόλο στην παρακολούθηση και ανάλυση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και στην επιχειρησιακή συνεργασία των Αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.Ο υπουργός κ. Δένδιας μίλησε για τη δυνατότητα ηλεκτρονικά το Αστυνομικό Τμήμα να μεταφέρεται στο περιπολικό. Δηλαδή, ο αστυνομικός, ο οποίος είναι στο περιπολικό να έχει όλες τις δυνατότητες που έχει ένα πλήρες Αστυνομικό Τμήμα, πρόσβαση στην πληροφορία, μετάδοση στοιχείων, κ.α.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγια για μια συνολική ψηφιακή μεταρρύθμιση στην Ελληνική Αστυνομία, την μετακίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην ηλεκτρονική εποχή. Ο κ. Δένδιας, απευθύνθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε διάφορα ακριτικά σημεία και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο, τη Χίο τη Σάμο, την Κω και τη Ρόδο.
Τα ψηφιακά συστήματα που παρουσιάστηκαν είναι:
APNR, δηλαδή το σύστημα ανίχνευσης κλεμμένων οχημάτων. Το σύστημα αυτό υπάρχει σε εμβρυακή μορφή, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προβλέπεται η συνολική μεταρρύθμιση και επέκταση του συστήματος αναζήτησης κλεμμένων αυτοκινήτων και κυκλοφορίας οχημάτων με πλαστές πινακίδες.
Ψηφιοποίηση εγγράφων: ένα σύγχρονο σύστημα μετακίνησης των πληροφοριών, μετάδοσης πληροφοριών μέσα στην Ελληνική Αστυνομία με βάση ψηφιακά έγγραφα και όχι χαρτί.
E-ΤAP: Ηλεκτρονικό δακτυλοσκοπικό σύστημα ταυτοποίησης. Το δακτυλικό αποτύπωμα συγκρίνεται ηλεκτρονικά με τις βάσεις δεδομένων και δίνει σε ταχύτατο χρόνο αποτέλεσμα στον αστυνομικό, ο οποίος χειρίζεται το θέμα.
“ΥπτΠ οn line”: Η ψηφιακή βάση με την οποία ο πολίτης θα μπορεί ηλεκτρονικά να επικοινωνεί με την Ελληνική Αστυνομία για τις υποθέσεις που τον αφορούν.
Ε-Crime: Επεκτείνονται και αναβαθμίζονται οι Υπηρεσίες Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Προστασίας και Ασφάλειας Πολιτών.
C.O.P.: Τρισδιάστατο Επιχειρησιακό Κέντρο στη διάθεση του αστυνομικού που επιχειρεί. Είναι η δυνατότητα να μεταδίδονται ηλεκτρονικά και σε χαρτογραφικό περιβάλλον στον καθένα Αστυνομικό που επιχειρεί οι συνθήκες της συγκεκριμένης επιχείρησης, παίρνοντας πληροφορίες από οποιαδήποτε ηλεκτρονική βάση πληροφοριών υπάρχει στο ελληνικό κράτος. Ο αστυνομικός ο οποίος στο μέλλον θα χρειαστεί να χειριστεί κάτι τέτοιο, στο tablet το οποίο θα έχει μπροστά του, θα μπορεί να έχει πλήρη ανάλυση του χάρτη της περιοχής που επιχειρεί, να έχει πλήρη στοιχεία, σε τρισδιάστατη μορφή ηλεκτρονικά, σε άμεσο χρόνο, σε σχέση με το περιβάλλον το οποίο επιχειρεί.
“Smart Boarders”: Το ενιαίο σύστημα που προωθείται με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διαχείριση των συνόρων και την ανταλλαγή πληροφοριών, απετέλεσε και αντικείμενο της Ελληνικής Προεδρίας.
http://www.nerit.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου